Πρόσκληση σε εγκαίνια εικαστικής έκθεσης

Γλυφάδα, 18 Οκτωβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
Πρόσκληση σε εγκαίνια εικαστικής έκθεσηςΟ Δημήτρης Βάνας, σα μαέστρος ορχήστρας, οργανώνει τα οπτικά του ακούσματα και τα κινεί ανάμεσα στην Τέχνη και στην Αρχιτεκτονική. Η συλλογή των έργων σε τρεις θεματικές ενότητες παρουσιάζεται στην έκθεση ζωγραφικής «ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ», η οποία εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας (Καράγιωργα Σάκη 2 και Ποσειδώνος), τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, στις 19:30.

Τα έργα δημιουργήθηκαν στην περίοδο 2017-2018, παρουσιάζονται για πρώτη φορά και διακρίνονται από την οργάνωσή τους με μέτρο και με λιτότητα χρωμάτων. Οι σχεδιαστικές σκέψεις περιέχουν ένα αφανές πλέγμα οργάνωσης, που δεν αποκαλύπτεται με τις πρώτες ματιές των επισκεπτών.

Επηρεασμένος από τις εμπειρίες του στον Αρχιτεκτονικό Σύνδεσμο του Λονδίνου, ο Δημήτρης Βάνας φαίνεται να ακολουθεί στα βήματα των Σουρεαλιστών. Η συνεχής χρήση επικαλύψεων, τροποποιήσεων, συνδέσεων, αποσυνδέσεων και επαναλήψεων στα έργα του, τελικά, αποδεικνύει ότι αυτό το οποίο κατά κάποιο τρόπο έχουμε είναι το «πεπτικό σύστημα» του Δημήτρη Βάνα, το οποίο δέχεται και επεξεργάζεται όλα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Οι τρεις θεματικές ενότητες συνδέονται μεταξύ τους με τη χρήση της γραμμής και του πλέγματος. Τα έργα «δακτύλου» καταγράφουν, ξαφνικά και με αυτοματισμό, καθημερινές στιγμές. Οι «Τοπογραφίες» ερευνούν νέους τρόπους σχεδιασμού χώρων, μέσα και απέναντι στη Φύση.

Οι «Υπογραφές» έχουν συμμετοχή άλλων στα έργα, με την υπογραφή τους, η οποία είναι «καθ’ υπόδειξιν», αλλά αυθεντική και αυτόματη. Είναι  διαμορφωμένη και τελικά γίνεται ένα ίχνος. Στο επόμενο στάδιο ο Δημήτρης Βάνας επεξεργάζεται τα έργα έως την τελική τους μορφή.

Σημειώνεται πως η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα, από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι).

copyrights © 2018 Evolution Projects