Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γλυφάδας

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών γιορτάστηκε στο Δήμο Γλυφάδας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρωί τελέστηκε η δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, της δημοτικής αρχής, βουλευτών και εκπροσώπων των φορέων και συλλόγων της πόλης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (πλατεία Αγ. Τρύφωνα) και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Γλυφάδας, Ιωάννη Καββαδά.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Γ. Γεννηματά.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε μετά το πέρας της παρέλασης: «Με το χαμόγελο στα χείλη και με βαθιά υπερηφάνεια στην καρδιά, οι μαθητές και οι σύλλογοι της Γλυφάδας μας παρέλασαν σήμερα, τιμώντας τους προγόνους τους που έπεσαν μαχόμενοι το 1940, αφήνοντας πίσω τους ένα υπόδειγμα θάρρους, υψηλού φρονήματος, αγάπης για την πατρίδα και ανιδιοτέλειας, που παραμένει ζωντανό στις μέρες μας. Η "ύψιστη ηθική στροφή μέσα στο χάος ολόκληρου του κόσμου", όπως έγραψε ο ποιητής, αποτελεί ακόμα και σήμερα φάρο φωτεινό για τα νιάτα της πατρίδας μας και για όλους εμάς. Χρόνια πολλά!». 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

copyrights © 2018 Evolution Projects