Η Γλυφάδα κερδίζει το στοίχημα της ανακύκλωσης

Μια πολύ σημαντική νίκη στη «μάχη» για τη μείωση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης πέτυχε ο Δήμος Γλυφάδας. Με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά -16.8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη μεταβολή στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής ήταν -6.2%. Η μείωση, δηλαδή, των απορριμμάτων που πέτυχε ο Δήμος Γλυφάδας ήταν περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Αττικής.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής πληρώνουν στον ΕΔΣΝΑ 49 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που εναποθέτουν στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Συνεπώς, οι συνολικά 2.784 λιγότεροι τόνοι που εναπόθεσε φέτος η Γλυφάδα στο ΧΥΤΑ, εκτός από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, έχει και σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο.

«Τον περασμένο Ιανουάριο κηρύξαμε επισήμως τη φετινή χρονιά ως έτος ανακύκλωσης για τη Γλυφάδα. Θέσαμε ένα φιλόδοξο στόχο, το 2018 να μειώσουμε τα απορρίμματα της πόλης μας που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%. Ήδη τον έχουμε ξεπεράσει και συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Με πολλή και συστηματική δουλειά ο Δήμος μας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε. 

«Είναι ανάγκη πλέον η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής», τόνισε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Άννυ Καυκά, η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας, που μεταξύ άλλων, υπό δύσκολες συνθήκες καταφέρνουν και διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα κλαδιά και τα οικοδομικά υλικά, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών. 

Ειδικότερα, το πρώτο τετράμηνο του 2018, 1552 τόνοι κλαδιών (υπολείμματα εργασιών πρασίνου) πήγαν στο εργοστάσιο κομποστοποίησης και ανακυκλώθηκαν χωρίς καμία χρέωση για το Δήμο Γλυφάδας, ενώ 900 τόνοι μπάζα (υπολείμματα οικοδομικών εργασιών) πήγαν σε λατομείο και ανακυκλώθηκαν. Επιπρόσθετα, 432 τόνοι ανακυκλώθηκαν στις νέες γραμμές ανακύκλωσης για ρούχα, λάστιχα και ηλεκτρικές συσκευές που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Γλυφάδας. Μεγάλη αύξηση, κατά 54%, σημείωσαν οι ποσότητες στο ρεύμα ανακύκλωσης γυαλιού. Το 2017 η Γλυφάδα είχε ανακυκλώσει 65 τόνους, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2018, χάρη στους 30 νέους μπλε κώδωνες και την εκστρατεία υπέρ της ανακύκλωσης, ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη ανακυκλώσει 90 τόνους γυαλιού!


Επισυνάπτονται φωτογραφίες 

 

copyrights © 2018 Evolution Projects