Διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Γλυφάδας

Περισσότερους από πέντε τόνους προϊόντων και τροφίμων διένειμε κατά τις ημέρες των εορτών ο Δήμος Γλυφάδας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Γαλοπούλες, πατάτες, βασιλόπιτες, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, ζάχαρη, όσπρια και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας είναι ορισμένα από τα προϊόντα που δόθηκαν στις 600 περίπου οικογένειες δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου, που αριθμούν συνολικά περί τα 1300 μέλη, προκειμένου να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διανομή πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις 24 Δεκεμβρίου.

«Από το 2014 απλώσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας, που έχουν πληγεί από την κρίση, το οποίο διαρκώς ενισχύουμε με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν τις κοινωνικές μας δομές και όλους όσους βοήθησαν και φέτος ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά τις άγιες τούτες μέρες», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Όλοι ευχόμαστε ο τόπος μας να βγει από την κρίση και κανείς στο μέλλον να μην έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση του Δήμου για τα προς το ζην. Μέχρι τότε, στο Δήμο Γλυφάδας θα στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Ορέστης Τσάγκλας, δήλωσε πως «η κοινωνική πρόνοια και πολιτική αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή, καθώς οφείλουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά και εμπράκτως όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, ιδιαιτέρως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους πολίτες, τους φορείς, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις για την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών, όσο και στο προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας, που με τη βοήθεια της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας εργάστηκαν με ζήλο, ώστε να υλοποιηθεί εγκαίρως η προετοιμασία και να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά η διανομή του εορταστικού πακέτου τροφίμων στους δικαιούχους».

Αναλυτικά, τα προϊόντα που διανεμήθηκαν μέσα στις γιορτές από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας είναι τα ακόλουθα:

2360 κιλά γαλοπούλα
1816 τεμάχια κονσέρβες
1615 τεμάχια ζυμαρικά
1186 τεμάχια γάλατα
1012 τεμάχια μπισκότα
1091 τεμάχια όσπρια
1024 τεμάχια ρύζι
2 τόνοι πατάτες
76 κιλά κοτόπουλα
730 λίτρα λάδι
855 τεμάχια τοματοχυμοί
700 φρυγανιές
650 τεμάχια κριθαράκι
600 τεμάχια αλεύρι
600 τεμάχια βασιλόπιτες
591 τεμάχια ζάχαρη
219 τεμάχια δημητριακά
130 χυμοί

Επίσης, στους δικαιούχους δόθηκαν μαρμελάδες, μέλι, πουρές, κακάο, ζαχαρούχο γάλα, φρουί ζελέ, πάστα σκόρδου, κορν φλάουρ, κρέμες αραβοσίτου, κριτσίνια, γλυκίσματα και καφές.

Οι προσφορές των προϊόντων πραγματοποιήθηκαν από τους κάτωθι, τους οποίους ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά:

Minerva Marine INC
Όμιλος Παπαθεοχάρη
Όλοι Μαζί για το Παιδί – ΣΚΑΪ – Εθνική Τράπεζα
Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος
Super Market Σκλαβενίτης
Marine Trust LTD
3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Γλυφάδας
Φλωρίδης Α.Ε.
Get Foods Private Company ΙΚΕ
Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόμβος
Αθλητικός Όμιλος Τερψιθέας Γλυφάδας
Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος
Επιχείρηση Μ. Παπαθάνου
Ναυσικά Α.Ε.
Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ) Γλυφάδας
Max Perry
Επιχειρήσεις Στ. Χαράκογλου
Οικογένεια Τόγκα
Γρηγόρης μικρογεύματα
Fresh Patisserie
Φούρνοι Βενέτη
Φούρνος Ρενιέρης
Ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν
Ζαχαράκης – Παραδοσιακό Εργαστήριο Ζύμης
Ελληνικός Φούρνος – Μπρακόπουλος ΑΒΕΕΤ
George's Steak House

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

copyrights © 2018 Evolution Projects