Δικαίωση του Δήμου Γλυφάδας έναντι της σφράγισης του ΚΕΠ στη Γούναρη από την Πολεοδομία

Δικαίωσε τη δημοτική αρχή Γλυφάδας το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ακυρώνοντας με την υπ. αριθμ. Α116/2019 απόφασή του την υπ’ αριθμ. 24/16-4-2018 έκθεση αυτοψίας - απόφαση σφράγισης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Γλυφάδας. Με την έκθεση εκείνη, η πολεοδομία Γλυφάδας είχε διατάξει τη σφράγιση του νέου ΚΕΠ του Δήμου, το οποίο είχε μόλις μεταφερθεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου σε καινούργιες εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Γλυφάδας αποφάσισε το 2017 τη μετακόμιση του Β’ Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο Δήμος Γλυφάδας πλήρωνε ως ενοίκιο το υπέρογκο ποσό των 15.225 ευρώ το μήνα και δεύτερον γιατί επρόκειτο για ένα δυσλειτουργικό και ακατάλληλο κατάστημα (στην οδό Επιδαύρου 5Α) που λειτούργησε ως ΚΕΠ επί πέντε χρόνια χωρίς ουδέποτε να αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έπειτα από διαγωνισμό και με τη σχετική άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών, το Β’ ΚΕΠ Γλυφάδας μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο (στην οδό Γούναρη 199), όπου ο Δήμος Γλυφάδας έδινε πλέον ως μηνιαίο ενοίκιο το ποσό των 6.700 ευρώ το μήνα, σε ένα μοντέρνο, ευρύχωρο κτίριο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σε κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο της πόλης, το οποίο διαθέτει και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα (ΑμεΑ).

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Επιδαύρου 5Α, όπου στεγαζόταν μέχρι το 2017 το Β’ ΚΕΠ, έσπευσε να καταγγείλει τη μεταστέγαση, για προφανείς λόγους. Η πολεοδομία Γλυφάδας, έσπευσε επίσης να εκδώσει έκθεση αυτοψίας και να επιβάλει τη σφράγιση του κτιρίου και την απομάκρυνση του ΚΕΠ, επειδή δεν μπορούσε όπως υποστήριξε να λειτουργεί σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο Δήμος Γλυφάδας κατά της έκθεσης αυτοψίας, δικαίωσε τη δημοτική αρχή και ακύρωσε την εν λόγω έκθεση αυτοψίας της πολεοδομίας Γλυφάδας. Όπως σημειώνει στην απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, το ΚΕΠ «δεν περιλαμβάνεται στις απαγορευόμενες χρήσεις γης σε περιοχή αμιγούς κατοικίας», καθώς αποτελεί «χρήση συμβατή με την κατοικία».

«Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εξέτασε την υπόθεση και αποφάσισε ότι όλα έγιναν νόμιμα και σωστά. Απεφάνθη ότι το ΚΕΠ όχι μόνο δεν προκαλεί όχληση σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, αλλά εξυπηρετεί τους κατοίκους. Αυτό δηλαδή που από την αρχή έλεγε και ο Δήμος Γλυφάδας, με βάση τη σχετική νομοθεσία αλλά και την έγκριση που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα μικροσυμφέροντα, τα τοπικά φέουδα, οι κλίκες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, προς όφελος της Γλυφάδας και των δημοτών, όσο και όσους και αν ενοχλεί αυτό», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

copyrights © 2018 Evolution Projects