Γεώργιος Παπανικολάου - Δήμαρχος Γλυφάδας

Ο Γιώργος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια – μαζί με τους γονείς του Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια του. Φοίτησε ως μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Γλυφάδας και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική του δράση στα φοιτητικά χρόνια ολοκληρώνεται με τη θητεία του ως γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές δύο χρόνια αργότερα. Από το 2004, μετά τη δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2007. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό το χρονικό διάστημα 2006-2007.

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ως ευρωβουλευτής υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εξελέγη ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Το Μάιο του 2014, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα μας», εξελέγη Δήμαρχος Γλυφάδας, συγκεντρώνοντας στο δεύτερο γύρο ποσοστό 62.93%. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 είναι Δήμαρχος Γλυφάδας.

 

Ειδικοί Σύμβουλοι - Ειδικοί Συνεργάτες

Οι Ειδικοί Σύμβουλοι και οι Ειδικοί Συνεργάτες δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί.

Οι Ειδικοί Σύμβουλοι και οι Ειδικοί Συνεργάτες δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.

Παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου που έχουν οριστεί να εξυπηρετήσουν.

Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους.

Ο Απόστολος Γεωργούλας σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του Αστικού Δικαίου και στο Queen Mary University of Londonστο πρόγραμμα Computer andCommunications Law. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος σπούδασε νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτική επιστήμη & δημόσια διοίκηση στο University College London (UCL). Η διπλωματική του διατριβή είχε ως αντικείμενο την απορρόφηση από την ελληνική δημόσια διοίκηση των κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες "Ελεύθερος Τύπος", "Veto", "Athens News" και "Δημοκρατία". Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος Υπουργού στα Υπουργεία Παιδείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλά άριστα αγγλικά και γαλλικά. 

Γραμματεία Δημάρχου

Το Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης Δημάρχου και Αντιδημάρχων διεξάγει κάθε υπηρεσία που αναθέτει ο Δήμαρχος στο Γραφείο αυτό και η οποία δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου. Επιμελείται την προσωπική αλληλογραφία του Δημάρχου και τηρεί αρχείο αυτής.

Καθορίζει τις ημέρες και τις ώρες που ο Δήμαρχος μπορεί να δέχεται διάφορες επιτροπές, συλλόγους και πολίτες.

Τηρεί το βιβλίο συνεντεύξεων του Δημάρχου και συνεδριάσεων της επιτροπής και Συμβουλίων στα οποία μετέχει ο Δήμαρχος και τα ενημερώνει πάνω στα θέματα που συζητούνται.

Τηρεί ημερολόγιο των προσωπικών επαφών του Δημάρχου εντός και
εκτός του Δήμου.

Τηρεί αρχείο όλων των εγγράφων που εισέρχονται και εξέρχονται από το Γραφείο αυτό.

Παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στους Αντιδημάρχους.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. 213 2025390 - e-mail. grammateia@glyfada.gr

copyrights © 2018 Evolution Projects