Παιδικοί Σταθμοί

Στη Γλυφάδα λειτουργούν επτά παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών, παρέχοντας υπηρεσίες αγωγής και ασφαλούς διαμονής παιδιών προσχολικής ηλικίας. Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι κάτωθι σταθμοί:

 

Α' Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο
Διεύθυνση: Βορείου Ηπείρου 119-121, Τ.Κ.16562
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9622831

 

Α' Βρεφικός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά από ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 χρονών
Διεύθυνση: Βορείου Ηπείρου 119-121, Τ.Κ.16562
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9623261

 

Β' Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο
Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 22, Τ.Κ.16674
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9622492

 

Β' Βρεφικός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά από ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 χρονών
Διεύθυνση: Χρ. Νέζερ 25 και Θεμιστοκλέους 25, Τ.Κ.16674
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108983751

 

Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο
Διεύθυνση: Ψηλορείτου 70Α, Τ.Κ.16562
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9612210

 

Δ' Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας
Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο
Διεύθυνση: Πύργου 3Α, Τ.Κ.16675
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9624140

 

ΣΤ' Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας (Ιδρύθηκε το 2019)
Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών έως την ηλικία εγγραφής τους στο νηπιαγωγείο
Διεύθυνση: Πανδώρας 54 & Θεμιστοκλέους, Τ.Κ. 16674
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2108981079

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Παιδικών Σταθμών
Καραϊσκάκη 34 & Τσιστάνη, ΤΚ 16675
ΤΗΛ 210 9602 130

Λειτουργία και πρόγραμμα παιδικών σταθμών

Η λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους , επί πέντε ημέρες , δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Οι Σταθμοί δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι της 5ης Ιανουαρίου καθώς και από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
Οι Σταθμοί επίσης διακόπτουν την λειτουργία τους κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών καθώς και του Πολιούχου του Δήμου ή της Κοινότητας που λειτουργεί ο Σταθμός ή του εορτασμού Εθνικού Τοπικού γεγονότος.
Η λειτουργία των Σταθμών αρχίζει από την 7:00 ώρα κατά το χειμερινό ωράριο και από την 6:45 ώρα κατά το θερινό ωράριο και λήγει την 16:00 ώρα.
Η αποχώρηση των παιδιών ορίζεται από τις 12:45 μέχρι τις 13:30 μ.μ. για τα παιδιά που δεν παραμένουν για μεσημεριανή ανάπαυση, ενώ για τα υπόλοιπα η αποχώρηση ορίζεται από τις 15:00 μέχρι τις 15:45 μ.μ.
Τα παιδιά μπορεί να παραδίδονται και να παραλαμβάνονται και από άλλο ενήλικο πρόσωπο που θα υποδεικνύεται με γραπτή εξουσιοδότηση από τον γονέα.
Τα παιδιά μπορούν να παραλαμβάνονται νωρίτερα εφόσον υπάρχουν ειδικοί λόγοι για τους οποίους ενημερώνουν την Υπεύθυνη του Τμήματος.

Σε όλα τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς:

 • Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιούνται Αθλητικές δραστηριότητες από έμπειρους γυμναστές όπως ρυθμική, γυμναστική κ.λ.π.
 • Στο πλαίσιο των παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν επιλεγμένες παραστάσεις όπως θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, κλόουν κ.λ.π
 • Πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία και σε χώρους παιδικού ενδιαφέροντος (προαιρετικά)
 • Διοργανώνονται Γιορτές όπως Εθνικές, Χριστουγέννων, Αποκριάς  και η γιορτή της λήξης του σχολικού έτους με έκθεση των εργασιών των παιδιών, θεατρικά σκετς, παιχνίδια κ.α.

 

Τον Παιδικό Σταθμό επισκέπτεται Παιδίατρος ο οποίος παρακολουθεί τα παιδιά και τηρεί ιατρικό ιστορικό για καθένα από αυτά. Επίσης εξετάζει τα παιδιά βάση προγράμματος και μετά από την εξέταση παρέχει σχετική γνωμάτευση προς τους γονείς (όπου χρειάζεται)

 • Όταν το παιδί αρρωστήσει κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού ειδοποιούνται έγκαιρα οι γονείς του και το παραλαμβάνουν. Το παιδί παραμένει εκτός Παιδικού Σταθμού ως την πλήρη ανάρρωσή του
 • Η επιστροφή πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του θεράποντος παιδιάτρου στην οποία θα αναφέρεται                                               
  Α. Η νόσος από την οποία έπασχε το παιδί
  Β. Η αποκατάσταση της υγείας του
 • Σε περίπτωση λοιμώδους νοσήματος οι γονείς υποχρεούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού
 • Σε περίπτωση που η νόσος ιάθηκε, αλλά κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής , τότε οι γονείς πρέπει να φροντίζουν ώστε οι ώρες που δίνουν στο παιδί το φάρμακο να είναι αυτές που βρίσκεται στο σπίτι


Διατροφή

 1. Στα βρέφη και στα νήπια κάθε Σταθμού παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή (πρωινό και μεσημεριανό κάθε μέρα).
 2. Το διαιτολόγιο των παιδιών καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών. Ως βάση για το κοστολόγιο τροφίμων και διαιτολογίου λαμβάνεται το κατ΄ αρχήν διαλαμβανόμενο στην υπ΄αριθμ. Γ2α/οικ.4108/1988 Απόφαση Υπουργού Υγείας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 546 τ.Β).

  Το πρόγραμμα διατροφής αναρτάται σε εμφανές σημείο του Σταθμού και ενημερώνονται σχετικά οι γονείς. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την χορήγηση στα παιδιά  νωπών φρούτων και λαχανικών , νωπού κρέατος και ψαριού , γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λ.π. σε επαρκείς για τις ανάγκες τους ποσότητες όπως επίσης και η μη χορήγηση ειδών διατροφής που περιέχονται συντηρητικές χρωστικές , τεχνητά γλυκαντικές κ.λ.π. ουσίες.

Αιτήσεις εισαγωγής στους παιδικούς σταθμούς

Ό δήμος Γλυφάδας και το ΚΑΠΠΑ ανακοινώνουν κάθε χρόνο, εντός του μήνα Μαΐου, τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς. Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΠΑ (Καραϊσκάκη 34 & Τσιτσάνη, Άνω Γλυφάδα, 2ος όροφος, τηλ: 210 9602130), καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τη 1:30 μ.μ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής-επανεγγραφής είναι τα ακόλουθα: 

•    Αίτηση συμπληρωμένη
•    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
•    Βεβαίωση υγείας νηπίων-βρεφών (επισυνάπτεται της αίτησης) υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης, αποτελέσματα φυματιοαντίδρασης Mantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
•    Υπεύθυνη Δήλωση (επισυνάπτεται της αίτησης) 
•    Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).
•    Αντίγραφο αναλυτικής κατάστασης ενσήμων στην οποία να περιλαμβάνεται το τελευταίο τρίμηνο για γονείς μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα.
•    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες αντίγραφο πληρωμής τελευταίου διμήνου στον ασφαλιστικό τους φορέα.
•    Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
•    Φωτοαντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2017 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017).
•    Φωτοαντίγραφο τελευταίου λογαριασμού Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π.
•    Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στον παιδικό και βρεφικό σταθμό απαραίτητη προϋπόθεση είναι: για αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε. άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, για πολίτες Ε.Ε. βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους Ε.Ε. (τμήμα αλλοδαπών Ν/Α Αττικής – Ελληνικό. Ομοίως ισχύει και για τους ομογενείς.
•    Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.

Συμπληρωματικά δικαιολογητικά:

•    Αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής για αναπηρία γονέων ή τέκνου με ποσοστό 67% και πάνω
•    Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα (για ορφανό παιδί).
•    Αντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση τους.
•    Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής τελευταίου εξαμήνου (για γονείς που είναι φοιτητές ή σπουδαστές).
•    Βεβαίωση από το Στρατό (για γονέα Στρατιώτη).


Powered by IntelligentCity CityRoutes

copyrights © 2018 Evolution Projects