Αθλητισμός

Η Γλυφάδα αναβαθμίζει τις αθλητικές της υποδομές

Μέσα στην τετραετία 2015-2019:

- Στο υποβαθμισμένο για χρόνια κλειστό του Αγίου Τρύφωνα έγινε επιτέλους ένα σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών: Με τοποθέτηση παρκέ (για πρώτη φορά στο κλειστό) και καινούργιες μπασκέτες προδιαγραφών Ευρωλίγκας, ολοκαίνουργιες κερκίδες, φωτισμό LED τελευταίας γενιάς, νέο ηλεκτρονικό πίνακα, πλήρη ανακαίνιση στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες.

- Στο στίβο της Γλυφάδας, ο Δήμος αντικατέστησε το παλιό και φθαρμένο ταρτάν με νέο, προδιαγραφών IAAF, και υλοποίησε επίσης πλήθος ακόμα εργασιών για την αναβάθμιση όλης της εγκατάστασης.

- Στο 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας (Παναγούλη) έγινε ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευάζονται δύο ανοιχτά γήπεδα 5x5, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ένα ανοιχτό γήπεδο τένις.

- Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρυάλη, ο Δήμος Γλυφάδας κατασκεύασε νέο γήπεδο μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υπαίθριο γυμναστήριο.

- Οι καταδύσεις επέστρεψαν - μετά από αρκετά χρόνια - στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας, όπου τοποθετήθηκε νέος, ασφαλής και πιστοποιημένος, βατήρας. Η εν λόγω σανίδα καταδύσεων πληροί τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και είναι εγκεκριμένη για χρήση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εθνικά.

- Το 2017, για πρώτη φορά, το δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας βρέθηκε μέσα στα τρία πρώτα στην Ελλάδα σε διαύγεια και καθαρότητα νερού.

- Ο Δήμος Γλυφάδας εμπλούτισε τα προγράμματα κολύμβησης που προσφέρει στο δημοτικό κολυμβητήριο. Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, ο Δήμος ενισχύει διαρκώς τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που λειτουργούν δωρεάν στο κολυμβητήριο. Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η χρήση του κολυμβητηρίου είναι δωρεάν (συγκεκριμένες ώρες). Για τις πολύτεκνες και για τις μονογονεϊκές οικογένειες παρέχεται έκπτωση 50%, ενώ για τις τρίτεκνες η συμμετοχή του τρίτου παιδιού είναι δωρεάν.

 

Δείτε παρακάτω τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα προγράμματα των αθλημάτων. Επιπλέον, δείτε όλες τις εγκαταστάσεις στο διαδραστικό χάρτη που ακολουθεί.

 

Αθλητικές_Εγκαταστάσεις_Δήμου_Γλυφάδας

Αθλητικά_Σωματεία_που_δραστηριοποιούνται_στη_Γλυφάδα

Προγράμματα_Κολυμβητηρίου_2019

Πρόγραμμα_Διασχολικού_2019

Πρόγραμμα_Γυμναστηρίου_Παμβώτιδος_2019

Πρόγραμμα_Στίβου_2019

Πρόγραμμα_Τέννις_2019


Powered by IntelligentCity CityRoutes

copyrights © 2018 Evolution Projects