ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

 ΚΟΚΚΟΡΗΣ Κωνσταντίνος

 Επικεφαλής παράταξης - Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στις Αραχαμίτες Αρκαδίας το 1961. Το 1978 αποφοίτησε από το Α΄Λύκειο Γλυφάδας και συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο τμήμα Μεταλλειολόγων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983 πρώτος. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφίες και διακρίσεις στο COLUMBIA των ΗΠΑ και στο Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης (Λένινγκραντ). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος ΜΠΑΚΑΛΑ, ΙΚΥ και του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το 1986, μέχρι και το 1996 εργάστηκε σαν Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης νέων υλικών στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την έρευνα στο ΕΜΠ. Το 1996 ανάλαβε Γενικός Διευθυντής των ΗΛΠΑΠ και αναπληρωτής πρόεδρος. Από το 1997 μέχρι το 2004, όπου παραιτήθηκε, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΘΕΛ. Εργάσθηκε ως ιδιώτης μελετητής  επί σειρά ετών. Το 2006 διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Εκτός από τη συμμετοχή του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και την πληθώρα των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά του Δήμου Γλυφάδας, όπου από το 1990 μέχρι και το 1994 υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος και το 2006 υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

 

Το 2010 εξελέγη Δήμαρχος Γλυφάδας και σήμερα είναι επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

ΑΛΕΒIΖΟΣ Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Γεννήθηκε το 1986, μεγάλωσε και κατοικεί στη Γλυφάδα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Εργάζεται ως Λογιστής-Φοροτεχνικός.

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια εκλεγμένος στα μαθητικά συμβούλια του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Γλυφάδας, στη συνέχεια ως φοιτητής ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό συνδικαλισμό  μέσω της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ της σχολής του. Αυτό το διάστημα είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας.

 

ΒΙΓΛΑΣ Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Γεννήθηκε το 1951 στη Γλυφάδα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Γλυφάδας και τελείωσε Μέση Σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρομηχανικών. Για περισσότερα από 30 χρόνια εργαζόταν σε ναυπηγείο που ειδικεύεται στην κατασκευή σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα, τις Ειδικές Δυνάμεις καθώς και στα σκάφη αναψυχής σε διάφορες θέσεις ευθύνης ως τεχνικός ηλεκτρολόγος, στη συνέχεια ως εργοδηγός στο ηλεκτρολογικό τμήμα  και τα τελευταία χρόνια ως υπεύθυνος τμήματος παραγωγής και σχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει τεχνικά σεμινάρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

ΓΕΩΡΓΟYΛΑΣ Ευστάθιος (Στάθης)

Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας το 1966. Ξεκίνησε την καριέρα του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το Σεπτέμβρη του  1988, ως Αστυφύλακας. Το 1994 προήχθη μετά από εξετάσεις στο βαθμό του Αρχιφύλακα  και το 2000 του Ανθυπαστυνόμου, τον οποίο κατέχει μέχρι σήμερα.

Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες, μεταξύ άλλων σε Αστυνομικά Τμήματα, στην Αγορανομία Αθηνών, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής  και για 15 χρόνια σχεδόν υπήρξε στενός συνεργάτης του π. Υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 6ου Νηπιαγωγείου, μέλος της Ένωσης Γονέων Γλυφάδας , μέλος της Σχολικής Επιτροπής των ΙΕΚ/ΤΕΕ  Γλυφάδας και εκπρόσωπος των γονέων στη  Σχολική Επιτροπή του 16ου Δημοτικού σχολείου.

 

Γκέκας Ιωάννης 

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Γεννήθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας – Θεσσαλίας. Γόνος αγροτικής οικογένειας. Είναι απόφοιτος Λυκείου. Μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις διορίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας ως διοικητικός υπάλληλος. Διετέλεσε επί μακρόν προϊστάμενος στο αντικαρκινικό τμήμα. Μετά την επιτυχή υπηρεσία του συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του τμηματάρχου. Εξελέγη πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1994. Από το διάστημα από το 1988 έως 2003 διατέλεσε Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Παρθενών» με αποκορύφωμα την θεμελίωση του γραφείου του Συλλόγου και του καλαίσθητου μικρού Ναΐσκου της «Αγ. Μαρίνας», το οποίο ήταν αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής. Στον Δήμο κατείχε και κατέχει τις εξής θέσεις:

1999 – 2002: Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ με ιδιαίτερα σημαντική δράση και επαφή με τα προβλήματα των μελών. Ίδρυσε μαζί με τον Δήμαρχο Στέλιο Λανδράκη το 4ο ΚΑΠΗ «Αγ. Τριάδας». Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος την ίδια περίοδο στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Το 2001 διατέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικού, το 2006 Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, μέλος του Δ.Σ. των ΚΑΠΗ, μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου.

 

ΣΑΚΚΟΥ Άννα – Φωτεινή 

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Κατοικεί από το 1980 στη Γλυφάδα. Εξελέγη το 1987-1990 με Δήμαρχο τον Ανδρέα Σούφη και υπήρξε η πρώτη Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Γλυφάδας. Ήταν η πρώτη φορά που με το νόμο 1566 οι λειτουργικές και επισκευαστικές δαπάνες των σχολικών κτιρίων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης περνούν στο Δήμο. Τα χρόνια αυτά ήταν που χαρακτηρίστηκαν με πρωτοβουλία της Προέδρου ελεύθερα οικόπεδα για σχολικά κτίρια. Ήταν και τα τελευταία διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστοι χώροι με έκταση πάνω από 4 στρέμματα για ένα 12θέσιο σχολείο. Το έτος 1995 εξελέγη με Δήμαρχο τον Θ. Σπονδυλίδη. Τότε διετέλεσε Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Κοινωνικής Μέριμνας. Το 2003-2006 εξελέγη με το Στέλιο Σφακιανάκη. Υπήρξε Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος του Ν.Π. παιδικών σταθμών του Δήμου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής. Το 2007-2010 εξελέγη και πάλι με τον Κώστα Κόκκορη και διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. των παιδικών σταθμών.

Το 2010 – 2014 υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δ.Σ με την παράταξη του Κώστα Κόκκορη με την οποία έχει εκλεγεί και σήμερα.

 

ΤΣΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στις 3/11/1960. Οι γονείς του Τσακίρης Στράτος και Τσακίρη Αικατερίνη ήταν από τους πρώτους κατοίκους της Γλυφάδας και συγκεκριμένα της περιοχής Τερψιθέας από το 1957.

Eίναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητα μηχανολόγου. Κατέχει τη θέση του τομεάρχη στο 3ο σχολικό εργαστήριο Αθηνών.

Είναι μέλος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου των τεχνολόγων μηχανολόγων οχημάτων στο οποίο υπήρξε και ο πρώτος Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου (Μηχανική και τεχνική οχημάτων) προς χρήση των σπουδαστών των Ι.Ε.Κ. Συμμετείχε στις εξετάσεις ειδικών επιστημόνων για τις εξετάσεις πιστοποίησης διαφόρων ειδικοτήτων του ίδιου φορέα.

 

ΤΣΑΜΠΙΡΑΣ Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1951 στην Ερυθραία Θηβών και κατοικεί στη Γλυφάδα από το 1952. Σπούδασε στη Σεβαστοπούλειο τεχνική σχολή Μηχανολόγος εφαρμοστής και έχει εργασθεί στο δήμο Γλυφάδας ως οδηγός χειριστής (1974 – 1979), στην Αμερικανική βάση Ελληνικού (1979 -1993) και στην ΕΘΕΛ Α.Ε. (1993 – 2009), όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος (2005-2006), Αντιπρόεδρος του παιδικού σταθμού Ευρυάλης (2003-2005) Υπήρξε μέλος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Γλυφάδας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Γλυφάδας, Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου και μέλος της διοίκησης του ΚΑΠΗ Γλυφάδας.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από τον «Ποσειδώνα» Γλυφάδας σε ηλικία 16 ετών και σταμάτησε την αθλητική του δραστηριότητα, το 1989.

 

Site: http://www.dynatiglyfada.gr 

E-mail: info@dynatiglyfada.gr 

 

copyrights © 2018 Evolution Projects